וייט אנד מקיי 30 שנה

bg-product-slide
וייט אנד מקיי 30 שנה
יש לך שאלה? לחץ כאן >

 

ארץ המוצא:           סקוטלנד
יישון:  ללא הצהרת גיל
אחוז אלכוהול: 40%
נפח: 700 מ"ל

 

בראשיתה הוקמה מזקקת WHYTE & MACKAY לצד נמל גלאזגו ב -1844, ומאז ועד היום נשארה נאמנה למקימיה  ג'יימס וויט וצ'ארלס מאקיי ולאופן ואופי הייצור בה, כבר למעלה מ – 160 שנה. ** היום, כאשר מסורת, סגנון וערכים כמו כבוד ויושר, לעיתים קרובות מתפוגגים אל מול רווחיות, תועלתנות ותהילה, WHYTE & MACKAY Blended Scotch Whisky נותר נאמן לעצמו ונשאר הבחירה הראשונה של הסקוטים, אשר מעריכים את העושר, המרקם החלק והטעם הנעים לחך, אשר מושגים ע"י סבלנות והקפדה על "חתונה כפולה" בתהליך הערבוב, דבר שכל מזקקת וויסקי עשתה בעבר, לפני תחילת העידן בו רואי חשבון השתלטו על העולם. 

באותה תקופה, כל סקוטלנד לגמה קוניאק, ולמראית עין היה נדמה  כי השקעה בוויסקי נחשבת לסיכון בלתי מחושב, אך ג'יימס ווייט וצ'ארלס מאקיי היו נחושים להתמיד וללכת בעקבות אמונתם. תחילה השתלטו על יותר מ – 35 סוגי לתת, אשר נבחרו בקפידה והיו מארבעת אזורי הוויסקי הטובים בסקוטלנד, לאחר מכן ערבבו אותם יחדיו וייצרו את הוויסקי המיוחד כל כך, על כן שמו "SPECIAL".

חתונה כפולה
כאשר מבצעים עבודה תחת הנחת יסוד "... שכל הדברים הטובים באמת, מגיעים לאלה אשר מחכים...", WHYTE & MACKAY הקפידו על תהליך ה"חתונה הכפולה" בערבוב הוויסקי, דבר אשר ממשיכים ומקפידים עליו עד היום.
רוב המזקקות מתפשרות על הבשלה אחת, כאשר WHYTE & MACKAY עובר הבשלה כפולה בכדי להבטיח וויסקי מעורבב נעים ואיכותי.
ראשית, סוגי הלתת מאותה משפחה "מחותנים" יחדיו ונחים בתוך חביות שרי למספר חודשים. לאחר מכן, אותו "לתת מאוכסן" מעורבב עם וויסקים מגורענים, עד שישה במספר ומוחזר שנית לחביות שרי עד להבשלה סופית ולשלמות.
תהליך ייחודי זה, מבטיח איזון, עידון ויציבות מכובדת, אך חשוב יותר מבטיח עקביות בתהליך הייצור של WHYTE & MACKAY ובכך מביא לנו, פעם אחר פעם, את אותו הוויסקי.
על אף שמרכיביו של WHYTE & MACKAY   הינם פשוטים: לתת שעורה, שמרים ומי מעיינות – נפלה לאותה מזקקה הזכות לעבוד עם ה"מסטר בלנדר", ריצ'רד פטרסון הידוע בכישורים אדירים בתחום, אשר מלווה את תהליך הייצור מתחילתו ועד סופו, דבר שהופך את WHYTE & MACKAY למיוחד ("Special").
סמל מסחרי – שני אריות
מקור האייקון של WHYTE & MACKAY , שני אריות, מגיע הרחק
מ – 1603, תקופה בה כל בני מק'גרגור נכפו באיומים להחליף את שם
משפחתם ושם המשפחה WHYTE  נתפס כאחד המוקיר כבוד לשבט
מק'גרגור, על כן WHYTE & MACKAY  לקחו את סמל המשפחה
והשתמשו בו. מאוחר יותר, עם השנים, WHYTE & MACKAY
קישרו זאת ישירות לתהליך ההבשלה הכפולה, על כן, שני אריות.

שנה נוספת של הבשלה – למה?
רב המזקקות מתפשרות על הבשלה אחת, WHYTE & MACKAY מתעקשים על שתיים.
דבר נוסף, WHYTE & MACKAY מאמינים שאי אפשר לזרז אהבה, על כן, בנקודה בה שאר המזקקות "מבקבקות" את הוויסקי המיושן שלהן, ה"מסטר בלנדר" של WHYTE & MACKAY  משיב את הוויסקי לחביות שרי ליישון של שנה נוספת, במטרה להעניק לוויסקי המיוחד כל כך ("Special") את הרכות, הנועם והטעם הנעים כל כך לחך.
איזה הבדל יכולה לעשות שנה אחת ... WHYTE & MACKAY  נחשב ל "Over Aged" עקב שנה זו בכל אחד מהקטגוריות הנבחרות: 13, 19 ו-22 שנות יישון.

פרסים            
ה"מסטר בלנדר" של WHYTE & MACKAY , ריצ'רד פטרסון עובד עם החברה
מאז 1970. ריצ'רד התחיל לחדד את כישוריו החל מגיל 17, כאשר עבד בחברה
לייצוא וייצור וויסקי. כיום נחשב ריצ'רד פטרסון לאחד ממומחי הוויסקי בעולם.
בנוסף להכרה העצומה ומתן העיטורים על הצטיינות ובולטות בקטגוריות שונות,
ריצ'רד פטרסון גם הביא את WHYTE & MACKAY  למעמד כבוד בזכייה בתארים:

  מדליית זהב על "WHYTE & MACKAY 12 years old" בשנים 2002 ושוב ב- 2004.
  שלוש פעמים מדליית זהב על "WHYTE & MACKAY 21 years old" בתחרות IWSC (2001, 2004 ו – 2005).
  זכייה בעיטור הגבוה ביותר בפסטיבל "Whisky Cigar" בהוואנה, קובה ב- 2003.
  מדליית זהב וגביע בתחרות ISWC ב- 2001, על "WHYTE & MACKAY 30 years old".
  "WHYTE & MACKAY 30 years old" והסיגר "Don Ramos" הוכתרו כזוג האולטימטיבי ב –

מחיר רגיל: 2999 ₪
מחיר באתר: 2499 ₪
וייט אנד מקיי 30 שנה