ארץ | ספרד |
אלכוהול | 19.5% |
נפח | 700 מ"ל |
פורט פיין טאוני של סנדמאן מיוצר בשיטת פורטו מסורתית מבלנד של יינות פורט קלילים, המיושנים בחביות קטנות כדי לאפשר להם לפתח סגנון ייחודי. הפורט פיין טאוני ניחן בצבע ענברי אדום ובהיר, גוף קליל הנפתח לארומות של וניל ופירות יבשים. ההרמוניה האלגנטית של הפורט וטעמי פירות היער הרעננים שלו מתפתחים בפה ומשלבים גם מורכבות של עץ מיושן ומשובח. כל אלה מובילים לסיומת מצוינת.
היינות המשמשים להכנת הפורט פיין טאוני מיוצרים בעמק דורו בפורטוגל ולאחר מכן מועברים לבית סנדמאן, ליישון קפדני בחביות עץ בנות מאות שנים, כנדרש משיטת יישון הפורט המסורתית. פורט פיין טאוני מומלץ להגשה לצד קרם ברולה, טארט טאטן וגבינת רוקפור. להנאה מקסימלית, יש לשמור את הפורט פיין טאוני במקום אחסון קריר ויבש ולהגישו בטמפ' 16-18 מעלות.
כרמי הזנים העתיקים של הפורט האדום, גדלים בגבעות שמעל נהר הדאורו. העבודה בכרם נעשית ברובה ידנית וכן גם הבציר.
הלוגו של סנדמן – צללית הסטודנט הפורטוגזי, חבוש כובע הקבליירו הספרדי – הפך מאז המאה ה- 19 לאייקון של תעשיית הפורט כולה. סנדמן נוסד ב- 1790 על ידי ג'ורג' סנדמן, סקוטי צעיר שבתמיכתו הכספית של אביו, נשלח לשווק פורט ושרי מלונדון לסקוטלנד. הוא לא רק מכר מוצרים קיימים, אלא גם ייצר מותג משלו, את סנדמן פורט, מותג ששימש כמעט 100 שנים מאוחר יותר בסיס ליסודה של חברה בעלת מגוון עיסוקים מלבד פורט ושרי: ביטוח יצוא והובלות, יצוא אריגים ועוד. לאחר שנים קשות שבהן נאצלה המשפחה למכור את החברה, היא רכשה אותה שוב ב- 1990, ומאז היא מנוהלת על ידי בני הדור ה- 7 למשפחה. סנדמן מייצרת פורט איכותי, שרי יוצא דופן, יינות שולחניים, מדיירה וברנדי ספרדי משובח.
*התמונה להמחשה בלבד