

ארץ המוצא: | אירלנד |
אחוז אלכוהול: | 4% |
נפח: |
500 מ"ל |
Murphy's Stout
סגנון: סטאוט - Stout
מוצא: קורק, אירלנד.
תאריך לידה: 1856.
מבשלה: מבשלת מרפי'ז Murphy Brewery . כיום בבעלות היינקן.
בשביל הידע: בירת סטאוט בסגנון אירי יבש המיוצרת בעיר קורק, בה יצור בירות סטאוט הוא אחת התעשיות העיקריות. נמזגת מחבית בעזרת גז חנקן המעניק לה מרקם קרמי.
בשביל הטריוויה: המבשלה נקראה בתחילה "מעיין הגברת" על שם המעיין הקתולי הקדוש שנמצא מעבר לרחוב בו שוכנת המבשלה. בזמנו היו משתמשים במי המעיין ליצור של בירת מרפי'ז.
טמפ' הגשה מומלצת: 5-7 מעלות.
כוס מתאימה: כוס פיינט.
אוכל הולם: בשרים (בעיקר צלויים ו/או מעושנים), קדרות ונזידים, אוכל לטיני וקאריבי, שוקולד.
