ארץ המוצא: | אירלנד |
אחוז אלכוהול: | 4.2% |
נפח: |
330 מ"ל * 4 יח' |
Guinness
גנון: סטאוט - Stout
מוצא: דבלין, אירלנד.
תאריך לידה: 1959 (לכבוד חגיגות ה-200 להקמת המבשלה).
מבשלה: מבשלת סט. ג'יימס גייט, גינס בע"מ
St. James Gate Brewery, Guinness Ltd..
בשביל הידע: בירת הסטאוט האירית המובילה בעולם שבעצם יצרה והגדירה את סגנון הסטאוט האירי היבש. נמזגת מחבית בעזרת גז חנקן המעניק לה מרקם קרמי.
שביל הטריוויה: ארתור גינס, מקים המבשלה, עשה את עסקת חייו כאשר חתם על חוזה שכירות לשטח בו נמצאת כיום המבשלה בעלות של 45 ליש"ט לתקופה של 9000 שנה...
טמפ' הגשה מומלצת: 5-7 מעלות.
כוס מתאימה: כוס פיינט.
אוכל הולם: בשרים (בעיקר צלויים ו/או מעושנים), קדרות ונזידים, אוכל לטיני וקאריבי, שוקולד.