ארץ המוצא: | איטליה |
איזור: | ונטו |
זן ענב: | קורבינה |
נפח: | 750 מ"ל |
ציונים ופרסים:
וויין ספקטייטור - מאה הגדולים, 6 פעמים ברציפות עם 91 נק' לבציר 2000 ו-90 נק' לבציר 2001; בציר 2001: ציון לשבח ב"פרסי השנה" של דיקנטר; בציר 2003: מדריך ורונלי - סופר 3 כוכבים (הציון המירבי); בציר 2004 - רוברט פארקר - 90 נק'; דניאל רוגוב - 90 נק'; בציר 2005: רוברט פארקר - 89 נק'; בציר 2006: מדליית כסף בתחרות IWC
תאור היין:
הפלצו דלה טורה, אחד היינות המעוטרים ביותר של יקב אלגריני (7 הופעות רצופות ברשימת מאה היינות הגדולים של הויין ספקטייטור) עשוי מענבי זנים מקומיים (קורבינה, רונדינלה ומעט סירה) מכרמי טירת פאלאצו דלה טורה בלבד. היין מיוצר בשיטה ייחודית מאוד, המהווה סוג של וריאציה על שיטת הריפאסו (כלומר, בתירגום חופשי, "העובר פעם נוספת"): היין הוא שילוב של יין ולפוליצ'לה איכותי (70%), אליו מוספים ענבי אמרונה (30%) לשם קבלת יין עשיר, נקי, עמוק ושופע ניחוחות וטעמים, בעל טאנים עדינים וחלקים, שלא כבמקרים רבים של יינות ריפאסו סטנדרטים בהם משתמשים אך ורק בזגיהם ושזירותיהם של צימוקי האמרונה לאחר תסיסתם.