רום זקאפה X.O

bg-product-slide
רום זקאפה X.O
יש לך שאלה? לחץ כאן >

 

ארץ המוצא:      גואטמלה
יישון: 6 שנים
אחוז אלכוהול: 40%
נפח: 700 מ"ל

 

751 רגל מעל לפני הים, בצידה המזרחי של גואטמלה, שוכנת העיר ZACAPA. האנשים שמכינים את הרום
 המפורסם, רום ZACAPA, מגיעים משם, ושם גם מתחיל הסיפור שלנו - סיפור של רום שנולד לכבוד חגיגת
 R32;100 שנים לעיר.
1148 רגל מעל לפני הים, בדרום מערב גואטמלה, אפשר למצוא את מטעי קני הסוכר הייחודיים, הגדלים על הקרקע
 הוולקנית הפוריה. בניגוד לרוב יצרני הרום האחרים, כאן משתמשים אך ורק בסחיטה הראשונה של קני הסוכר,
 במתיקות הטהורה הניגרת, הנקראת גם “דבש קנה סוכר בתולי”. זהו מקור טעמו ואופיו הייחודי של רום ZACAPA.
1385 רגל מעל לפני הים, תרבות המאיה עדיין נושמת.
 מקורו של הצווארון הקלוע של בקבוק הרום נעוץ עמוק באמנות המאיה ובעבודת היד המאפיינת אותה,
 ובזכותה אין שני בקבוקים זהים לרום ZACAPA.
7544 רגל מעל פני הים, שוכן “הבית שמעל העננים”.
 מדובר במבנה אבן, שהוא למעשה אחד ממחסני היישון הגבוהים בעולם, ובתוכו שוכבות חביות הרום של ZACAPA.R32;
 שם, באוויר הצלול והקר של פסגת הרי הוולקנו של גואטמלה, בשיטת היישון המיוחדת, הנקראת סיסטמה סולרה,R32;
 מתפתח באיטיות הטעם המורכב של רום ZACAPA.
התוצאה של תהליך ייחודי זה הוא רום יוצא דופן עם טעם מובהק ומרשים, שזכה בהכרה עולמית בקטגוריית הרום
 ובעולם המשקאות בכלל.

 
·        חומר גלם
בדרום מערב גואטמלה בגובה של 350 מטר מעל פני הים גדלים להם קני הסוכר שבסופו של דבר יהיו לחומר הגלם לייצור זקאפה, זהו האיזור הטוב ביותר לגידול קני סוכר בעולם.
·      רוב חברות הרום משתמשות במולסה לצורך הכנת הרום שלהן, שזהו תוצר הלוואי של תעשיית הסוכר באיזור. זקאפה לעומת זאת משתמשת בתהליך הסחיטה הראשוני של קנה הסוכר הנקרא דבש הסוכר הבתולי.
·        תסיסה
בכדי להתסיס את דבש הסוכר הבתולי משתמשים בין היתר בשמרים הממוצים מפרי האננס. השימוש בשמרים אלו מוביל בדיוק לארומות הדרושות לזקאפה.
·        זיקוק
תהליך הזיקוק הוא זה שמעצב את אופיה של הזקאפה- זיקוק טורי יחיד שמתבצע בדוד נחושת על מנת להוסיף טעם, בכדי להבטיח איזון מדוקדק התהליך כולו נעשה בהשגחתם שלה מומחי המזקקה.
·        הבקבוק
כל בקבוק עטוף ברצועות פטאטה (קש) ארוגות זו בזו המדגישות את הזיקה לאמנות באיזור.
·        יישון
באיזור קצאלטננגו בגובה 2300 מטר מעל פני הים נמצא אחד מקומות ההתיישנות הגבוהים ביותר בעולם. שם מפתח זקאפה באיטיות את טעמו המורכב והמופלא.
הטמפרטורה הקרירה מאטה את תהליך ההתבגרות, בזמן שהלחץ האטמוספרי הנמוך מסייעלהגביר את ספיגת טעמי החביות בנוזל.
תהליך היישון נעשה בשיטת סולרה- זוהי שיטת יישון ספרדית עתיקה אשר שמשה בעבר ליישון שרי. בתהליך זה נעשה ערבוב של רומים בגילאים שונים בחביות שבעבר יושן בהן וויסקי,שרי ויין מובחר.
כל טיפת רום זקאפה עוברת דרך כל אחד מסוגי החביות וסופגת מכל סוג את הארומות והטעמים המובילים בסופו של דבר ליצירת רום באיכות יוצאת דופן

מחיר רגיל: 699 ₪
מחיר באתר: 610 ₪
מחיר ל100 מ"ל:88.00 ₪
רום זקאפה X.O