ארץ המוצא: | ישראל |
זן ענבים: |
פטיט וורדו |
נפח: |
750 מ"ל |
בבלנד 98% פטיט ורדו ממבוא חורון ו-2% שרדונה. בבורדו הפטיט ורדו מבשיל מאוחר, לאחר הקברנה סוביניון ולכן סיכויי ההבשלה שלו שם הם אחת לשלוש שנים. כאן היין מציג את כל אפיוני הזן הכוללים גוף מלא צבע כמעט שחור וארומות מפתות של סיגליות. הגוף, הצבע והארומות הפרחיות הם הסיבה להוספת הזן לבלנד הבורדולזי, בעיקר במרגו בו היינות קלים יותר. היין מדויק, סמיך, ובטקסטורה קצת מזכיר את הגראנג' האוסטרלי המפורסם. האף מציג גם את הירקרקות האופיינית ליינות הטעימה בתוספת שוקולד מרירי. מעניין יהיה לראות את התפתחות היין על פני ציר הזמן. לאוהבי יין סמיך ושחור.