אנגוסטורה 1824

bg-product-slide
אנגוסטורה 1824
יש לך שאלה? לחץ כאן >

 

ארץ המוצא:      טרנידד
יישון: 12 שנים
אחוז אלכוהול: 40%
נפח: 700 מ"ל

 

בניו של ג'ון סיגרט העבירו את בסיס פעילותם לאי טרינידד, ביססו החברה - אם כי לא ברור מתי בדיוק הם התחילו להכין רום. סביר להניח שכל הזמן, אבל באופן רשמי? רק משנות ה60 הם הוכרו רשמית כיצרני רום. את הרום שלהם, ככל הנראה, הם מזקקים במזקקות רציפות - את הכבדים יותר, כנראה ה1824, המיושנים למיניהם, עד לכ80% אלכוהול - בעוד שאת הרום הלבן הם מזקקים עד ל96.6% לפי הצהרותיהם, משם הם עוברים לחביות לטובת היישון - שימשך בין שנתיים (לרום הלבן שלהם) ועד ל15 שנה לכל היותר. הם מציינים שהרום שלהם עשוי ממולאסות - אנגוסטורה ידועים דווקא ברום מאוד חלקים ופשוטים, נינוחים ורגועים יחסית, כשהבולט, הבועט והחזק מביניהם יהיה דווקא ה1824 - המיושן יותר.

ה1824 הוא בלנד של רום נבחרים, מיושנים בחביות ברבן חרוכות. הצעיר בבלנד הוא רום בן 12 שנה - כלומר הם מיושנים לפני הערבוב, מעורבבים ע"י המאסטר-בלנדר, ואז מיושנים שוב לתקופת חיתון לא מוגדרת.

בכל מה שנוגע לטיקי - אין אזכורים לרום ספציפי של טרינידד בספרים של ג'ף ברי. מה שמסתדר עם לוח הזמנים - אם אנגוסטורה הפכו למוכרים בתחום הרום ב1960, והטיקי כבר היה בדעיכה אז, הגיוני שלא יהיה בו הרבה שימוש בטיקי-הקלאסי. קשה גם לנבור ברשומות היותר מודרניות - היות והאנגוסטורה ביטרס מופיע המון פעמים - השניים היחידים שמצאתי היו מאכזבים ביותר

יאמר לזכותם של האנגוסטורה - נראה שהם גם האחראים לייצור של Zayaרום שמקבל ביקורות מרשימות, ושל Kraken- ספייסד רום שגם כן מקבל יותר ויותר במה בקוקטיילי טיקי מודרניים.

צבע עמוק של רום ששהה בחביות.
ווניל (אולי הסמל של אנגוסטורה), ציפורן ומוסקט, עגול, עץ בולט, לחם-בננה, כלב רטוב, עשן
שמנוני, עם עוקצנות יורדת בגרון, ווניל חוזר בגדול, קוקוס, לא הפרי - העץ. מעט עשן, דבש, שוקולד, גוף עגול ומלא, מורכב

מחיר רגיל: 389 ₪
מחיר באתר: 370 ₪
מחיר ל100 מ"ל:53.00 ₪
אנגוסטורה 1824