

ארץ | צרפת |
אלכוהול | 16% |
נפח | 750 מ"ל |
DOLIN BITTER DE CHAMBERY
בשנת 1821 שכנה דולין בממלכת פיימונטה-סרדיניה. פרדיננד דולין, שחיפש תמיד את הטרנדים החדשים ביותר, ששאב השראה מאופנת הביטרים האיטלקים, החליט לפתח את ביטר משלו. משקאות מרים אלה, זכו להערכה תודות לתכונותיהם הרפואיות. במהלך השנים הפכו הביטרים ה"רפואיים" למשקאות לגיטימיים במסורת השתייה של איטליה. כך נולד דולין ביטר, עשוי ממרכיבים בוטניים שונים, הגדלים למרגלות האלפים ומתבלינים כמו תפוז מריר, גניצאה (פרח לרוב כחול וצהוב, בעל עמידות ליובש ולחוסר בחמצן, ידוע בסגולותיו הרפואיות השונות) צינכונה (צמח הגדל בגובה ובתקופה הקולוניאליסטית שימש כתרופה נגד מלריה) ששהו ביין במשך שבועות ארוכים רבים ויצרו פרופיל טעמים מריר עשבוני ומרענן. דולין ביטר מבטא את המסורת והחיבור העמוק לטבע ונוצר תוך שימוש אך ורק בעשבים ובחומרי גלם שגדלו באזור שמברי שבאלפים הצרפתיים.
ניתן לשלב את הדולין ביטר בקוקטיילים נבחרים כמו נגרוני, ג'זמין ושפריץ או להגישו בדרכים הקלאסיות יותר עם סודה ושמינית תפוז.
